De semi-tractie accu voor het energiesysteem.

Loodzuur batterijtechnologie wordt gebruikt voor dit off grid zonne energie systeem. De "ouwe school" loodzuur accu staat garant voor efficiënt, nagenoeg onderhoudsvrij, zeer krachtig, lange levensduur, temperatuur controle, betrouwbaar- en veiligheid.

Druppelladen technologie voor maximale opslagpercentage, minimale terugloop van de capaciteit en voorkomt destructie van te snel laden.

Energie opslag in semi-tractie 12 volt 100Ah accu's van de opgewekte energie uit zonnepanelen d.m.v. 12 volt DC controllers 60 ampère.

2 Accu's 12 volt parallel geschakeld blijven 12 volt leveren maar de ampère verdubbeld.

 2 Accu's 12 volt serie geschakeld wordt het voltage verdubbeld tot 24 volt en de ampère blijft gelijk.

Bij dit 12 volt systeem is de hoeveelheid ampère van belang.   

Bekabeling

Bij serie geschakelde accu's bekabeling is de kabel dikte van cruciaal belang voor de goede stroom doorstroming en de kabel warmte afvoer. 

Bij parallel geschakelde accu's is de bekabeling de kabel dikte van cruciaal belang voor de goede stroom doorstroming en de kabel warmte afvoer.

Twee manieren voor de correcte balans in het laden en ontladen van de accu's door parallel bekabeling bij 12 volt.

 

Optie 1. De lengte van de + en - draad heeft bij iedere parallel geschakelde accu dezelfde dikte en lengte. 

Optie 2. De lengte van de + en - draad heeft bij iedere parallel geschakelde accu dezelfde dikte en lengte. De koppeling van 2 accu's als set worden verbonden met 2x de kabel dikte en hebben dezelfde lengte. De koppeling van 2 accu sets worden verbonden met 4x de kabel dikte en hebben ook dezelfde lengte. Kabel (koper/aluminium) met 6 mm dikte als bedrading voor zonnepanelen is nodig voor de bedrading configuratie. De koppeling kabel naar de omvormer is 12 mm koper kabel.     

Kabels van 6 mm (minus 2 mm ommanteling is 4 mm) voldoen, mits geconfigureerd als omschreven bij "Bekabeling". Een set van 4 accu's heeft een doorvoer kabel van 8 mm. 2 sets gekoppeld heeft een doorvoer kabel van 16 mm. 2 x 2 sets is de eind kabel 25 mm naar de omvormer. 

Met een zuiver sinus 3000 watt omvormer wordt 12 volt DC gelijkstroom omgezet naar 230 volt AC wisselstroom voor gebruik van huishoudelijke apparatuur. 

Een acculader 12 volt 5 Ampère met de ingeschakelde druppelfunctie volstaat voor de levensduur en kwaliteit van de semi-tractie accu door deze continu te voorzien van stroom vanuit het net bij te weinig energie uit de zonnepanelen.

Één acculader voor maximaal 4 accu's 12 volt 100Ah. De vloeistof in de semi tractie accu moet continu in beweging blijven voor het maximale cycli verloop, de betrouwbare werking en de beste resultaten. Deze methode verdubbeld het aantal cycli wat ook aangegeven wordt op de semi tractie accu's. 

Een watt meter aan de AC zijde van de omvormer geeft inzicht in het watt verbruik.

Zonnepanelen zijn er in vaste- en flexibele uitvoering. Serie- en parallel schakelingen of combinaties voor de juiste VOC (input) naar de controllers.

Controller van 60A 12 volt systeem met 150 VOC (Input voltage) met een max tot 780 watt aan zonnepanelen. Bijvoorbeeld 3 zonnepanelen van 250 watt van 45 volt is 135 VOC. Blijf onder de maximale VOC voor de beste resultaten.

On grid 230 volt energie systeem.

On grid of netgekoppelde 230 volt opstelling voor energie opwekking, terug levering en energie opslag in de LG Chem batterij.

LG Chem batterijen 400V

  • LG Chem RESU   7H - 7.0 kWh - 400V - Lithium ionen - binnen en buiten opstelling.
  • LG Chem RESU 10H - 9.8 kWh - 400V - Lithium ionen - binnen en buiten opstelling.

De LG Chem 400V batterij is competabel met de SolarEdge produkten als de SESTI-S4 interface en de 1 fase HD-wave omvormers vanaf SE2200H (2,2k) t/m SE6000H (6.0 kW) uit de serie RW000NNN2, de Power optimizers, de MODbus meter,  MODbus splitter (50 t/m 250A split-core CT) transformator en meetinstrument voor grid controle en WiFi connectie voor de data gegevens uitwisseling.

Berekenen van het aantal zonnepanelen.

3000 kWh per jaar/ 0,9 kWh per Wp per jaar = 3333 Wp aan zonnepanelen. Voor zonnepanelen van 280 Wp zijn dan 3333 Wp/ 280 Wp = 12 zonnepanelen nodig.